Göteborgs dans- och teaterfestival
Group Created with Sketch.
Group Created with Sketch.

Fler speltillfällen

Köp

Priser

Du kan ej välja pris här. Det gör du i biljettsystemet efter att ha klickat på köpknappen.

Köp

Festivalens curatorer

Kommande festival är format av ett kreativt team, bestående av tre curatorer med minst sagt gedigen scenkonsterfarenhet och god Göteborgskännedom.

Sarah Melin

Sarah Melin är curator för Göteborgs dans- och teaterfestival sedan 2012 och har lång bakgrund inom scenkonst både nationellt och internationellt. Hon är utbildad teatervetare och projektledare och har tidigare arbetat som scenkonstproducent, danskonsulent och programläggare. Sarahs fokus som curator är samtida formbrytande scenkonst inom dans, performance och teater.

Höjdpunkter under festivalen:

 • La Ribot & Mathilde Monnier – Gustavia
  La Ribot har varit verksam i trettio år där hon framförallt varit banbrytande inom performancekonsten med verk såsom Still Distinguished och Panoramix – omfattande serier av pågående performanceverk som visats på samtida konstmuseer världen över. Det jag ser i hennes konstnärskap, bland mycket annat, är hennes helt enastående, subtila humor. Det är absurt, det är finurligt, det är obeskrivligt, det är sylvasst och smart.
 • Christiane Jatahy – Julia
  Jag har varit nyfiken på Christiane Jatahys konstnärskap länge – för hennes sätt att ta sig an dramatiska verk och skapa dynamik mellan skådespelarna, berättelsen och publiken. Det är en obeskrivlig nerv i Julia och som publik är vi verkligen mitt i det komplexa maktspelet mellan Julia och Jean. Det är första gången ett av hennes verk visas i Sverige och jag hoppas så klart att det är början på en fortsättning.

Pernilla Appelqvist

Pernilla Appelqvist är programläggande producent på Stora Teatern med ansvar för nycirkus, dans och teater. Hon har arbetat med Göteborgs dans- och teaterfestival sedan 1996, både som producent och med ansvar för programinnehåll. Pernillas fokus för festivalen 2018 är nycirkus.

Höjdpunkter under festivalen:

 • Cirque Aïtal – Pour le meilleur et pour le pire
  Jag bara måste få tipsa om Cirque Aital! Jag såg deras föreställning på en cirkusfestival i Auch för några år sedan och lämnade deras tält med lyckotårar i ögonen. Ett fantastiskt skickligt akrobatikpar som har talangen att nå publikens hjärtan.
 • Compagnie XY – Il n´est pas encore minuit… 
  Cirkuskollektivet XY får du inte heller missa. Eftersom de i stort sett alltid är 22 personer på scen och de flyger och dansar omkring på ett makalöst vis, så kommer du att missa delar av det som händer. Det är omöjligt att hålla ögonen på alla på samma gång. Mitt tips är att se föreställningen så många gånger du kan, den är ljuvlig! Och omtumlande!

Foto: Morgan Norman

Johannes Öhman

Johannes Öhman är blivande konstnärlig chef för Staatsballett i Berlin 2018 och f.d. konstnärlig chef för Kungliga Baletten och GöteborgsOperan. Han har ett förflutet som dansare vid Kungliga Baletten och har tidigare varit ledare för nyskapande kompanier.

Highlights under festivalen:

 • Shoot the Moon / Singulière Odyssée / The Statement / Woke up Blind – Nederlands Dans Theater
  Nederlands Dans Theater är ett av världens ledande danskompanier och har så varit i flera decennier. Detta blir en mäktig scenupplevelse med dansare i absolut världsklass. A must see!
 • Ein Volksfeind – Schaubühne Berlin
  Schaubühne Berlin återvänder till festivalen. Schaubühne i Berlin räknas till en av de mest framstående scenerna i Europa för samtida teater. Med Thomas Ostermeier som regissör är detta något av festivalens absoluta höjdpunkter!

 

Uppdatera din webbläsare

Den webbläsare som du använder är föråldrad Uppdatera din browser

Visa sidan ändå