Göteborgs dans- och teaterfestival
Group Created with Sketch.
Group Created with Sketch.

Fler speltillfällen

Köp

Priser

Du kan ej välja pris här. Det gör du i biljettsystemet efter att ha klickat på köpknappen.

Köp

Om festivalen

Göteborgs dans- och teaterfestival är en scenkonstfestival för internationell och svensk scenkonst, och återkommer vartannat år i augusti. Festivalen grundades 1994 och har sedan dess bjudit in internationella scenkonstkompanier och scenkonstnärer att dela sina berättelser med festivalens breda publik; berättelser från hela världen; berättelser som förhöjer verkligheten och som reflekterar över vår samtid, här och nu.

Är du redo för festival?

I augusti är det återigen dags för festivalen som tar scenkonstvärlden till Västsverige. En tio dagar lång fest med dans, nycirkus, performance, teater och musik från världens alla hörn. I år utlovar vi sällsamma historier, hisnande koreografier och rysliga samtidsskildringar.

På årets gästlista finns stora scenkonstkompanier som Nederlands Dans Theater, Schaubühne Berlin, formbrytare inom såväl koreografi, musik som regi med bland andra Christiane Jatahy, Mathilde Monnier, La Ribot och Rokia Traoré.

Klassiker stöps om i ny form och ny scenkonst från Norden tar plats i årets stora scenkonstfest.

Utmanas, underhålls och tänk om – årets program har plats för mycket. Välkommen till en festival i rörelse!


Vi finns på fem orter

I år dyker nya spelplatser upp på festivalkartan! Förutom i Göteborg finns vi i Härryda, Uddevalla, Tanum och Vara. Hit kommer nycirkuskompaniet Compagnie XY med sina 22 akrobater och ett fullspäckat urbant dansprogram med Twisted Feet, Link Bink och Anna Holmström. Vi har också bjudit in regissören Marie Brassard till ett regionalt teaterresidens. Men det tar inte slut där. Innan, under och efter festivalen verkar vi för att skapa fler möten med internationell scenkonst, på orter runt om i Västra Götaland. I nära samarbete med kommuner och lokala aktörer utvecklas ny scenkonst i relation till plats och invånare.


Göteborgs dans- och teaterfestival produceras av Stora Teatern på uppdrag av Göteborgs Stads kulturförvaltning och Västra Götalandsregionen, med stöd av Statens Kulturråd, Göteborg & Co och Nordisk Kulturfond. Festivalen möjliggörs genom ett generöst samarbete med alla våra partnerscener.

Festivalen är från och med år 2017 medlem i den europeiska festivalorganisationen EFFE.

 

Uppdatera din webbläsare

Den webbläsare som du använder är föråldrad Uppdatera din browser

Visa sidan ändå