Göteborgs dans- och teaterfestival
Group Created with Sketch.
Group Created with Sketch.

Fler speltillfällen

Köp

Priser

Du kan ej välja pris här. Det gör du i biljettsystemet efter att ha klickat på köpknappen.

Köp

Om festivalen

Göteborgs dans- och teaterfestival älskar att presentera bra scenkonst. Sedan 1994 har festivalen bjudit publiken på häpnadsväckande och oförglömliga upplevelser. Låt dig utmanas, underhållas och tänka nytt - Göteborgs dans- och teaterfestival har plats för mycket. Välkommen till en festival i rörelse!

Göteborgs dans- och teaterfestival har sedan starten 1994 varit en självklar del av kulturlivet i Göteborg, men också i Sverige och internationellt. Festivalen som återkommer vartannat år i augusti, bjuder in kompanier och konstnärer att dela berättelser från hela världen. Berättelser som förhöjer verkligheten och som reflekterar över vår samtid, här och nu.

Vi breddar, utforskar, tar plats i det lilla och det stora och placerar Göteborg som en av Sveriges viktiga platser för den levande samtida scenkonsten: dans, teater, nycirkus, samtal, konferenser och performativ konst.

Festivalen är sedan 2015 en del av gästspelsscenen Stora Teatern. Andra samarbetspartner i staden är – GöteborgsOperan, Göteborgs Stadsteater, Folkteatern samt ett antal fristående aktörer som 3:e Våningen, Skogen och Atalante. Festivalen arrangerar också regionala programpunkter i samarbete med aktörer i Västra Götaland, som till exempel Vara Konserthus.

Tillsammans med Stora Teatern ingår Göteborgs dans- och teaterfestival i nätverket Be SpecACTive – ett EU-samarbete där publiken är i fokus. Göteborgs dans- och teaterfestival har därför gett en publikgrupp i uppdrag att programlägga en del av innehållet i festivalen.

Göteborgs dans- och teaterfestival produceras av Stora Teatern på uppdrag av Göteborgs Stads kulturförvaltning och Västra Götalandsregionen, med stöd av Statens Kulturråd, Göteborg & Co och EU:s kulturprogram Kreativa Europa. Festivalen möjliggörs genom ett generöst samarbete med alla våra partnerscener och är en del av den europeiska festivalorganisationen EFFE.

 

Uppdatera din webbläsare

Den webbläsare som du använder är föråldrad Uppdatera din browser

Visa sidan ändå