Göteborgs dans- och teaterfestival
Group Created with Sketch.
Group Created with Sketch.

Fler speltillfällen

Köp

Priser

Du kan ej välja pris här. Det gör du i biljettsystemet efter att ha klickat på köpknappen.

Köp

Föreställningar

Genom Stages vill vi presentera nya konstnärskap och samtida berättelser från olika delar av Norden. Av över 300 ansökningar har curatorerna för Stages valt ut fem verk. Dessa fem kommer att presenteras under tre dagar på festivalen.


Foto: Simo Karisalo

Blab / Sonja Jokiniemi


Den finländska artisten Sonja Jokiniemis föreställning Blab är en hybrid mellan performance, bildkonst, skulptur och dans. Följ med på en sinnlig resa som söker sig förbi kategoriserandet av det okända. Ge dig hän åt en trasslig, klumpig tankeprocess utan början eller slut!

 

Blab är ett performance som kittlar alla sinnen. Tanken bakom föreställningen bygger på en språklig obestämdhet, våra sinnen och våra reflexer.

 

Sonja Jokiniemi är performanceartist och koreograf baserad i Helsingfors i Finland. Hennes verk utgår ofta från performance, måleri och socialt engagerande arbete. Jokiniemi tog examen i scenisk framställning på DAS Theater i Amsterdam 2013.

 

Koncept, koreografi & visualisering: Sonja Jokiniemi
Aktörer: Ivo Serra, Mika Kautto & Sara Gurevitsch
Ljusdesign: Heikki Paasonen

 


Foto: Marina Popovic

There is a Noise / Hestnes & Popovic

 

Slå dig ner vid bordet och lyssna till berättelser som letar sig fram i oset från gräddade våfflor. There is a Noise är en föreställning som handlar om flykt. Vi får lyssna på utdrag ur en 16-årig kvinnas dagbok under krigsåret 1945. Vi får också perspektiv från samtidens krigsbarn och på hur livet plötsligt förändras när en tvingas lämna en plats för en annan. Hur kan dessa berättelser spegla vår samtid? Och när blir en historia den allmängiltiga?

Freya Sif Hestnes och Marina Popovic träffades på Norwegian Theatre Academy i Fredrikstad, Norge. Genom ett gemensamt intresse för minne, fotografi och personliga dokument undersöker de hur vissa livshändelser manifesterar sig i föremål som bärare av minnen.

Idé: Freya Sif Hestnes & Marina Popovic
Aktörer: Freya Sif Hestnes & Marina Popovic
Ljud design: Marianna Sangita Røe

Stora Teatern i centrum


Stora Teatern är festivalens hemvist och festivalcentrum. Här finns också festivalkontoret, kom gärna och hälsa på!

Besök Stora Teaterns hemsida

Uppdatera din webbläsare

Den webbläsare som du använder är föråldrad Uppdatera din browser

Visa sidan ändå