Göteborgs dans- och teaterfestival
Group Created with Sketch.
Group Created with Sketch.

Fler speltillfällen

Köp

Priser

Du kan ej välja pris här. Det gör du i biljettsystemet efter att ha klickat på köpknappen.

Köp

Fester

Ingen festival utan fest! Vi vet att en tio dagar lång festival kräver energipåfyllning och återhämtning. Vi vill också hinna umgås, ta det lugnt och piggna till. Stora Teatern är festivalens nav, här inviger vi och avslutar Göteborgs dans- och teaterfestival 2018.


Festivalbar


17-25 augusti 13.00–23.00
– Kristallfoajén / Stora Teatern –

 

 

Kristallfoajén agerar mötesplats under festivalen. Här är det naturliga vattenhål där du som festivalbesökare kan få i dig en kopp kaffe eller drink, insupa festivalens atmosfär, slappna av och diskutera upplevelser. Här kan du dyka ner i konstnärliga panelsamtal, eller starta ditt ett eget.

 

Fre 17 augusti DJ Dana och Martin
Lör 18 augusti DJ Lovefuck
Sön 19 Augusti X-TRACT Afterparty
Ons 22 augusti DJ Dana och Martin
Fre 24 augusti DJ LovefuckLördag 25 augusti, kl 21.00–03.00
– Stora klubben / Stora Teatern –
Entré: 125 kr

Missa inte den stora avslutningsfesten! Lördagen den 25 augusti dansar vi tillsammans ut festivalen i Stora Klubben på Stora Teatern. Överraskningar, dans, livemusik och DJ:s väntar. 

Köp biljett till avslutningsfesten!

DJs: Klubb Rörelsen

Klubb Rörelsen är ett dansklubbskollektiv med bas i Göteborg. Under avslutningsfesten bjuder de på en helhetsupplevelse där dansen och musiken står i fokus. Klubb Rörelsen sätter sin egen konstnärliga prägel på rummet och är närvarande och deltar själva på både dansgolvet och i DJ-båset.

På dansgolvet spelas musik du garanterat inte kan sitta still till. Musiken tar sig olika uttryck men i fokus står basen, pulsen, rytmen, vibrationerna. En bubblande mix av västafrikanska beats, dancehall, avantgarde-jazz, arabisk pop, electrocumbia, latintronica, trip hop, hip hop, house, electro swing, electropop, acid jazz, electroclash och klezmer.

Foto: Linn Sydvik

23.00 Live: Wildhart

Göteborgsbaserade Wildhart har sedan 2015 fått stjärnor att tändas på indiehimlen. I år har duon arbetet  med nytt material som blivit den  nya EP:n  ”Caught In a Fisheye”. Processen har känts spännande och bubblande och dom har tvingat sig själva att jobba på ett nytt sätt där vägen mellan idé och färdigt material är kortare än förut. De mjuka och bedövande synthmattorna samt den drömska atmosfären finns kvar men trummorna har bytts ut mot mer samplebaserade beats vilket ger sången mer utrymme.

Linneas Jademarks abstrakta bildvärld uppstår i symbios med musiken. Med speglar, ljus, färg och vatten skapar hon precist och varsamt en rörelse som både förför och förstärker. Genom kameran och projektorn förställs små, enkla och taktila material till en storleksdimension som förvandlar dem till ett eget universum.

Den 25 augusti kommer de att framföra ett nytt audiovisuellt set under avslutningsfesten för festivalen!

01.00 Live: Italo Bitches

Ett märkligt neonskimmer sprider sig över himlen i norr och på avstånd hörs ett ensamt arpeggio. Nu-Italo-skeppet har landat på jorden och ut skrider ITALO BITCHES till deras signaturlåt ’Pussy Like That’ som aldrig tidigare nått jordlingarnas öron. Bakom sig lämnade de planeten ’Bi_ttt_ch’ (översättning: moder jord) som styrs av drottningar och gudinnor, där den enda jordliga radiokanalen som går att få in är en discokanal från 80-talets Italien. ITALO BITCHES bestämde sig en dag för att ta med planetens mest högaktade musik för att besöka jorden och låta den sprida ut sig mellan dalar och berg, städer och skog, öknar och hav.

Vi ses på Stora Teatern!


Festivalen produceras av Stora Teatern som också är den naturliga mötesplatsen under festivalveckan.

Besök Stora Teaterns hemsida

Uppdatera din webbläsare

Den webbläsare som du använder är föråldrad Uppdatera din browser

Visa sidan ändå