Göteborgs dans- och teaterfestival
Group Created with Sketch.
Group Created with Sketch.

Fler speltillfällen

Köp

Priser

Du kan ej välja pris här. Det gör du i biljettsystemet efter att ha klickat på köpknappen.

Köp

Residens

Ta en dansklass eller dyk in i en konstnärlig process! Under festivalveckan öppnar vi upp olika rum där du kan komma konstnärer lite närmre genom workshops och residens. I år kan vi stoltsera med ett regionalt residens när teaterregissören Marie Brassard gör ett kärt återbesök till festivalen, erbjuda en masterclass med Jefta van Dinther och koreografen Dam Van Huynh gästar Göteborg för första gången.

Marie Brassard. Foto: Minelly Kamemura

Artist in Residence / Marie Brassard

 

Lördag 18/8 kl 16.00
– Vitlycke Centre for 
Performing Arts / Tanum –
Work in progress 

Marie Brassard har gästat tidigare festivaler med föreställningarna Jimmy (2002) och The Darkness (2004). Kritikerrosade föreställningar som dröjt sig kvar länge i minnet hos festivalpubliken. Brassard är regissör och skådespelare, verksam i Montréal och arbetar för såväl filmduken som teaterscenen. Hennes konstnärskap kännetecknas av utforskandet av den mänskliga rösten och skapandet av drömlika världar och förvrängda identiteter. I år har vi bjudit in Marie Brassard och hennes team till Tanum i ett regionalt teaterresidens. Under 10 dagar arbetar hon i produktion med sitt nya verk Violences (arbetstitel) som har premiär under 2019. Du kan också möta Marie Brassard i ett Konstnärligt talat på Stora Teatern den 22 augusti.

Läs mer.


Dam Van Huynh

Artist in Residence / Dam van Huynh

 

Fredag 24/8 kl 20.00  & lördag 25/8 kl 18.00
– 3:e Våningen / Göteborg 
Dep / Dam Van Huyn Company

Koreografen Dam Van Huynh är verksam i London med sitt danskompani. Han har en unik koreografisk röst och utgår ofta från vardagliga situationer som han utforskar, repeterar och omformar till ett suggestivt rörelsespråk. Senast har ritualer från Vietnam stått i fokus för hans utforskande. Van Huynh är också konstnärlig ledare för kulturhuset Centre 151 i Hackney i London, en kulturell mötesplats för flyktingar från Laos, Vietnam och Kambodja. Tillsammans med 3:e Våningen bjuder festivalen in Dam Van Hyunh att arbeta i Göteborg i residens med sitt nya verk. ”Nu går jag djupare och betraktar återuppståndelsen – kanske i form av korta uppvaknande eller drömsekvenser.” 

Läs mer.


Jefta van Dinther

Masterclass med Jefta van Dinther 

 

Onsdag 22/8 kl 11.00–15.00
– Stora Baletten / Stora Teatern-

Dansaren och koreografen Jefta van Dinthers arbete karaktäriseras av ett tydligt fysiskt anslag och iscensätter ett utforskande av rörelsen. Workshopen utgår ifrån det som definierar oss som människor. Koreografiskt material skapas genom utforskandet av en slags hyperrealism av mänskligt beteende, men också genom det som betraktas som icke-mänskligt.

Läs mer.

 

Anmäl dig

Maila ditt CV och kort motivationsbrev till anmalan@dansalliansen.se senast den 12 augusti 2018.


Klassen arrangeras i samarbete med Dansalliansen och vänder sig till professionellt verksamma dansare.

Vi ses på Stora Teatern!


Festivalen produceras av Stora Teatern som också är den naturliga mötesplatsen under festivalveckan.

Besök Stora Teaterns hemsida

Uppdatera din webbläsare

Den webbläsare som du använder är föråldrad Uppdatera din browser

Visa sidan ändå