Göteborgs dans- och teaterfestival
Group Created with Sketch.
Group Created with Sketch.

Priser

Du kan ej välja pris här. Det gör du i biljettsystemet efter att ha klickat på köpknappen.

Köp

Fri entré

0 kr

Foto: Hosea Waroe och Torben Otten

Artist Talk: Marika Hedemyr och Mona el Gammal

Den virtuella platsen - det narrativa rummet

Söndag

10 Sep

12:30
ca 1h30min

Konstepidemien

Göteborg

Brunsch finns att köpa på plats!

Ord

0 kr

Köp

Artist Talk: Marika Hedemyr och Mona el Gammal

Den virtuella platsen - det narrativa rummet

Under GIBCA Extended arrangerar festivalen ett konstnärssamtal där vi dyker in i virtual reality konst och testar nya perspektiv. Under en söndagsbrunsh samtalar vi med Marika Hedemyr och Mona el Gammal om möjligheterna och begränsningarna att arbeta med konst, koreografi och teater i virtuella rum och mixade verkligheter. Modererar samtalet gör Sarah Melin, curator Göteborgs dans- och teaterfestival.

Genom att ge exempel ur konstverken Next to You at Korsvägen och Rhizomat VR samtalar konstnärerna Marika Hedemyr och Mona el Gammal om möjligheterna och begränsningarna att arbeta med konst, koreografi och teater i virtuella rum och mixade verkligheter.

Next to You at Korsvägen är ett platsspecifikt verk som Marika Hedemyr har skapat för Korsvägen i Göteborg där publiken/användaren görs delaktig i händelseförloppet via sin privata smartphone. Verket är en remix och ett kritiskt montage av stadens visioner om Göteborg som destination, citat från Vilhelm Mobergs romansvit Utvandrarna och fakta om platsen Korsvägen. Hedemyr har arbetat med text, koreografi och augmented reality (samma teknik som i Pokémon Go) och placerar sitt narrativ i ett dokumentärt och performativt berättande. Next to You visas under hösten som en del av GIBCA Extended.

Mona el Gammal arbetar med narrativa rum sedan 2006. Tillsammans med sitt team skapar hon parallella världar som omsluter publiken och förvandlar dem till protagonister. El Gammal är scenograf och i sitt konstnärliga arbete skapar hon politisk teater i ett något ovanliga format – utan skådespelare och med internet som scenrum. Verket Rhizomat är en berättelse om framtiden, där den subversiva rebellgruppen Rhizomat motarbetar Institute for Method (IFM) – ett globalt storföretag som har ersatt världens alla regeringar. Rhizomat VR är ett virtual reality verk baserat på Rhizomat, där el Gammal kritiskt utforskar våra nya digitala medier.

Next to You at Korsvägen och Artist Talk är en del av Gibca Extended och presenteras i samarbete med Göteborgs dans- och teaterfestival. Verket går att se varje dag 9.00-19:00 på Korsvägen i Göteborg under perioden 9 september – 19 november. Mer information www.nexttoyou.art

 

 

Hitta hit

Ta snabbaste vägen hit med hjälp av västtrafik

Vägbeskrivning

Uppdatera din webbläsare

Den webbläsare som du använder är föråldrad Uppdatera din browser

Visa sidan ändå