Göteborgs dans- och teaterfestival

Fler speltillfällen

Köp

Priser

Du kan ej välja pris här. Det gör du i biljettsystemet efter att ha klickat på köpknappen.

Köp

Konferenspaketet

Kickstarta hösten med fantastiska föreställningar, tankeväckande föreläsningar och mingel bland kollegor och likasinnade! För dig som är verksam inom scenkonstbranschen har vi satt samman ett prisvärt paket som kombinerar årets festivalkonferens med några av de allra vassaste föreställningarna. Branschpaket sträcker sig över två dagar, 23–24 augusti.

Foto: Arno Declair

Branschpaketet är en lysande möjlighet för dig som är verksam inom scenkonst att inspireras, mötas och konferera. I paketet ingår två föreställningar och festivalkonferensen. Bland föreställningarna hittar du ett vackert, poetiskt och personligt scenverk av Rokia Traoré som rör sig skickligt mellan akustisk malisk folkmusik och rockriffade tuaregblues, jazz och pop, men också en föreställning av tyska Schaubühne Berlin som gästar festivalen med Thomas Ostermeiers version av Ibsens mörka satir, Ein Volksfeind (An Enemy of the People), som sjuder av samtida referenser. Vi ses i augusti!

 


Konferenspaketet ger dig 20% rabatt
Pris: 1 760 kr

2 föreställningar och Festivalkonferensen ingår.
ord. pris 2 200 kr
Du sparar 440 kr. 

Köp Konferenspaketet här, via biljett@gdtf.se eller ring biljettkontoret på 031-368 32 99.


I Festivalkonferensen ingår:


23–24 augusti
Stora Teatern / Göteborg
– Festivalkonferens –

Publiken i fokus?

Årets konferens handlar om publiken och om vilka möjligheter och utmaningar det medför att arbeta med publiken i fokus. Att välkomna en bredare grupp människor, med olika bakgrund och förutsättningar, innebär ofta att vi måste ifrågasätta invanda mönster och strukturer.

Att umgås med olikheter och att arbeta med konst som en inkluderande metod. Vad har den faktiska platsen för betydelse för hur vi upplever konst och kultur? Publikutveckling som demokratisk förankring och vinsten i att arbeta med publiken i fokus. Frågor och perspektiv som rör representation, mångfald och segmenteringsmodeller. Vad vet vi om de vi vill nå och hur når vi dem?

Bland de medverkande finner vi: Heather Maitland – en av de mest namnkunniga konsulterna inom publikutveckling i Europa och knuten till University of Warwick. Alan Brown – forskare och konsult baserad i Detroit. Dawn Walton – konstnärlig ledare och grundare av Eclipse Theatre i Sheffield. Qaisar Mahmood – författare och debattör. Magdalena Malm – chef för Statens konstråd. Tasso Stafilidis – verksamhetsansvarig på Göteborgs Kulturkalas. Andrew Mclntyre – delägare i Morris Hargreaves McIntyre som är en av världens ledande organisationer inom kultursegmentering. Neils Righolt – verksamhetsledare för CKI – Center for Kunst og Interkultur i Köpenhamn. Stina Oscarson – dramatiker, regissör och kulturdebattör. Moderator: Johanna Koljonen.

 


Följande föreställningar ingår:


Foto: Danny Willems

Torsdag 23/8 kl 21.00
Stora Teatern / Göteborg
– Musik/teater –

Dream Mandé-Djata


Rokia Traoré

Rokia Traoré rör sig skickligt mellan akustisk malisk folkmusik och rockriffande tuaregblues, jazz och pop. Hennes album är kritikerrosade och hon turnerar världen över i många olika konstellationer. I Dream Mandé-Djata tar hon plats på scenen som berättare i en föreställning som utgår ifrån den traditionella västafrikanska berättartraditionen Griot. Upplev ett vackert, poetiskt och personligt scenverk.


Foto: Arno Declair

Fredag 24/8 kl 20.00
Göteborgs Stadsteater / Göteborg
– Teater –

Ein Volksfeind (An Enemy of the People)

 

Av: Henrik Ibsen
Schaubühne Berlin
Regi: Thomas Ostermeier

Schaubühne återvänder till festivalen! Schaubühne i Berlin räknas till en av de mest framstående scenerna i Europa för samtida teater. I år är kompaniet här med Thomas Ostermeiers version av Ibsens mörka satir, Ein Volksfeind, som sjuder av samtida referenser. Hur värderas sanning och lögn i vår politiska samtid?


Köp Konferenspaketet.

Köp lösbiljetter till enbart konferensen.

 

Vi reserverar oss för programändringar.

Uppdatera din webbläsare

Den webbläsare som du använder är föråldrad Uppdatera din browser

Visa sidan ändå