Göteborgs dans- och teaterfestival
Group Created with Sketch.
Group Created with Sketch.

Fler speltillfällen

Köp

Priser

Du kan ej välja pris här. Det gör du i biljettsystemet efter att ha klickat på köpknappen.

Köp

Filmprogram

Gränser suddas ut i accelererande fart. Det som varit knivskarpa sådana går nu istället in i varandra. Påverkar, påverkas, ger och får intryck. Detsamma gäller för scenkonsten. Vad är scenkonst? Vad är inte scenkonst? Är det dans, teater, text, performance eller kanske till och med film? I arbetet med årets festival märker vi att gränserna inte längre är så självklara. Flera av våra inbjudna scenkonstartister är också duktiga filmartister. Vi kommer därför att under festivalen även att bjuda in dig till filmens värld för att njuta av scenkonst i rörlig bild med spelfilmer, dokumentärer och teaterfilm. För att berika just din upplevelse av scenkonst men också för att fortsätta att tänja på de gränser som vill hindra ett möte.


CHOCOLAT

Bio Roy 20/8, kl 15:30

Den sanna historien om Rafael Padilla aka Chocolat, den första svarta cirkusartisten i Frankrike under tidigt 1900-tal. Han mötte stor framgång men också den mörka baksidan av berömmelse och i en värld där han aldrig blev fullt accepterad på grund av sin hudfärg.

 

Regi: Roschdy Zem
Medverkande: Omar Sy, James Thierrée, Noémie Lovsky samt Frédéric Pierrot
Land: Frankrike
Språk: Engelska
Genre: Drama
Längd: 110 min
Produktionsår: 2016


Läs mer om filmen här.

 

 

 


MARTHA & NIKI

Bio Roy 21/8 kl 14:00

Hiphop-dansarna Martha Nabwire och Niki Tsappos siktar på att vinna Juste Debout i Paris – det finaste priset på den internationella street dance-scenen. Om de vinner kommer det att vara första gången som två kvinnor blir världsmästare. Martha & Niki handlar om två dansares kärlek till dansen, till varandra, önskningar och längtan. Om att hitta sig själv och sin egen plats och om utmaningar i ett vänskapsförhållande. Det är en hyllning till dansen, till vänskapen, till hiphopen.

Martha kom till Sverige från Uganda när hon var tretton år med sin mamma och syster. Idag är hon 21 år. Niki är adopterad från Etiopien och uppväxt i en konstnärsfamilj i Sverige. Hon är 26 år. Martha och Niki möttes genom dansen. I Martha & Niki följer regissören Tora Mårtens två extremt talangfulla hiphopdansare i med- och motgång.

 

Regi: Tora Mkandawire Mårtens
Medverkande: Martha Nabwire och Niki Tsappos
Land: Sverige
Språk: Engelska, svenska
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär
Längd: 90 min
Produktionsår: 2015
Läs mer om filmen här.

 


HEART OF A DOG

Bio Roy 23/8 kl 15:30

I ett trollbindande vackert kollage berättar Laurie Anderson om sin allra finaste vän, hunden Lolobelle. Hon utforskar på vägen stora frågor om samhällets förhållande till livet, döden samt den ovillkorliga kärleken. Efter Andersons make Lou Reeds bortgång 2013 fungerar den rörande Heart of a Dog som en meditativ eftertanke kring vad det egentligen innebär att vara en såväl kroppslig som andlig varelse i vår ovisst komplexa värld.

 

Av och med: Laurie Anderson
Land: Frankrike, USA
Språk: Engelska
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär, animation
Längd: 75 min
Åldersgräns: Från 15 år
Produktionsår: 2015
Notis: Hundar får följa med på visningen


Läs mer om filmen här.

 


GALLOPING MIND

Bio Roy, 26/8 kl 15:00

Två barn blir separerade vid födseln. Flickan växer upp i en medelklassmiljö, hennes bror med ett gatugäng. Tolv år senare korsas deras vägar åter. Det blir grunden för en spännande resa om att upptäcka sina rötter och sin självständighet, utan möjlighet att fly det förflutna…

 

Regi: Wim Vandekeybus
Land: Belgien
Språk: Engelska, ungerska, franska
Textning: Engelska
Genre: Drama
Längd: 120 min
Produktionsår: 2015
Notis: Sverigepremiär, Q & A med Wim Vandekeybus efter filmvisning, 17:00-17:20.
Läs mer om filmen här.

 

 


MR. GAGA

Park Bio, Vara 25/8 kl 16:30

Bio Roy 27/8 kl 16:15

Trots att det var först som 22-åring Ohad Naharin tog sina första danslektioner har han blivit en av den samtida dansens mest intressanta och hyllade dansare och koreografer. Med över 1200 timmar råmaterial har vännen och filmaren Tomer Heymann mejslat fram ett nyanserat porträtt av Ohad – mannen som skapade ett nytt ”dansspråk” kallat Gaga, som kom att rita om hela kartan för den moderna dansen. Hans insatser som konstnärlig ledare för israeliska Batsheva Dance Company fick också danskompaniet att utvecklas till ett av världens främsta. Vinnare av Stefan Jarl International Documentary Award på Tempo dokumentärfestival 2016.

 

Regi: Tomer Heymann
Medverkande: Ohad Naharin
Land: Israel
Språk: Engelska, hebreiska
Textning: Svenska
Genre: Dokumentär
Längd: 100 min
Produktionsår: 2015
Läs mer om filmen här.

 

 


Vi ses på Stora Teatern!


Festivalen produceras av Stora Teatern som också är den naturliga mötesplatsen under festivalveckan.

Besök Stora Teaterns hemsida

Uppdatera din webbläsare

Den webbläsare som du använder är föråldrad Uppdatera din browser

Visa sidan ändå