Göteborgs dans- och teaterfestival
Group Created with Sketch.
Group Created with Sketch.

Fler speltillfällen

Köp

Priser

Du kan ej välja pris här. Det gör du i biljettsystemet efter att ha klickat på köpknappen.

Köp

Festivalplatser

I augusti intar festivalen flera scener i Göteborg. Du kommer att kunna se föreställningar på GöteborgsOperan, Göteborgs Stadsteater, Backa Teater, Folkteatern, 3:e Våningen, Atalante, Blå Stället, Pustervik och Stora Teatern – som också är festivalcentrum. Delar av programmet kommer dessutom att pulsera ut till olika platser i Västra Götaland. Vi ses i Göteborg, Härryda, Uddevalla och Vara!

Foto: Anna Hult

Stora Teatern / Göteborg

Stora Teatern är Göteborgs stora scen för svenska och internationella gästspel. Det är också festivalens hemvist och festivalcentrum. Mitt på Avenyn, vid Bältesspännarparken ligger byggnaden som presenterat scenkonst i olika former under drygt 150 år. Här upplever du ett unikt program fullt av teater, musik, dans och nycirkus, varvat med intressanta och fördjupande samtal. Här ser du bland annat invigningsföreställningen med nycirkuskompaniet Compagnie XY, ikonerna Mathilde Monnier och La Ribots Gustavia och du får uppleva en fullspäckad kväll med urban samtida dans i X-TRACT. I Kristallfoajén kommer du dessutom kunna mingla med andra festivalare, ta ett glas och lyssna på grym musik från olika DJs varje dag under festivalens tio dagar.

Hitta till Stora Teatern Kungsparken 1, 411 36 Göteborg.

storateatern.se


Foto: Jonny Lindh

GöteborgsOperan / Göteborg

GöteborgsOperan är stadens stora scen för dans, opera och musikal. Det invigdes 1994 och ligger vid Lilla bommen i Göteborgs hamn. Tillsammans presenterar vi ett av världens ledande kompanier Nederlands Dans Theater – med fyra föreställningar under en och samma kväll.

Hitta till GöteborgsOperan, Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg.

opera.se


Foto Ola Kjelbye

Göteborgs Stadsteater / Göteborg

Göteborgs Stadsteater är landets äldsta och en av landets största dramatiska teatrar. I år har vi ett nära samarbete med Göteborgs Stadsteater genom Schaubühne-produktionen Ein Volksfeind regisserad av Thomas Ostermeier.

Hitta till Göteborgs Stadsteater, Götaplatsen, 412 56 Göteborg.

stadsteatern.goteborg.se

 


Backa Teater / Göteborg

Backa Teater ligger på Lindholmen, Hisingen. Här spelas samtida scenkonst för unga och vuxna i Göteborg och Västra Götaland och flera av produktionerna turnerar även internationellt. Under festivalen kan du se Backa Teaters Skuggorna av Mart, skriven av Mattias Andersson och starkt inspirerad av Stig Dagermans pjäs Skuggan av Mart.

Hitta till Backa Teater, Lärdomsgatan 1c, Lindholmen, Hisingen, Göteborg.

backateater.se

 


Foto: Faramarz Gosheh

Folkteatern / Göteborg

Folkteatern är scenen som ligger vid Järntorget i Göteborg. Den spännande repertoaren tar upp samtida frågor med en politisk och konstnärlig spets. Tillsammans med Folkteatern presenterar festivalen scenkonstverket Julia, av den brasilianska film- och teaterregissören Christiane Jatahy.

Hitta till Folkteatern, Olof Palmes plats, 413 04, Göteborg.

folkteatern.se


Foto: Hendrik Zeitler

Atalante / Göteborg

Den konstnärsdrivna gästspelsscenen Atalante ligger i en före detta biograf och presenterar ständigt intressant och skarp internationell och svensk scenkonst. En av stadens viktiga dansscener som betyder mycket för Göteborgs dansliv. Tillsammans presenterar vi det norska teaterkompaniet Verks föreställning Manifest United och Stages-produktionen Blab av Sonja Jokiniemi.

Hitta till Atalante Atalante, Övre Husargatan 1, 411 22 Göteborg.

atalante.org


3:e Våningen / Göteborg

Vid Klippan vid Röda Sten ligger den konstnärsdrivna dans- och konstscenen 3:e Våningen – en fantastisk arena med utställningshall och scen. Ett vattenhål som ger plats för flera av Göteborgs dansare och koreografer och bjuder in dansintresserad publik. Tillsammans med 3:e Våningen bjuder festivalen in koreografen Dam Van Hyunh att arbeta i residens med sitt nya verk. 

Hitta till 3:e Våningen, Sockerbruket 9, 414 51 Göteborg.

3vaningen.se


Foto: C. Raynaud de Lage

Tältplats, Röda Sten / Göteborg

I årets festival bygger vi cirkustält tillsammans med det franska nycirkuskompaniet Cirque Aïtal och visar föreställningen Pour le meilleur et pour le pire – en halsbrytande föreställning för hela familjen. Tältplatsen ligger precis bakom Röda Sten Konsthall, nära Älvsborgsbrons brofäste, i stadsdelen Majorna.

Hitta till tältplatsen utanför Röda sten, Röda sten konsthall, Röda sten 1, 414 51, Göteborg.


Kulturhuset Blå Stället / Göteborg

Mitt i Angereds centrum hittar du Blå Stället. Ett hus med en konsthall för både nationella och internationella utställningar, samhällssamtal om aktuella ämnen, en ateljé för kreativt skapande, föreläsningar, musikcaféer, dans, medialabb, filosofi, aktiviteter och föreställningar för barn – och mycket mer. Under festivalen kan du se Tysta Danser på kulturhuset Blå Stället.

Hitta till Kulturhuset Blå Stället, Angereds torg 13, 424 65 Angered.


Foto: Sigvardsson

Mölnlycke kulturhus / Härryda

I Mölnlycke kulturhus arrangeras barnteater, författarfrukost, föreläsningar och konserter mm på tre olika scener. För den konstintresserade finns en konsthall och mindre utställningar i flera delar av huset. I kulturhusets ateljé finns verksamhet med både kulturskola och studieförbund, för den som vill skapa och vara kreativ. Film visas också i huset under delar av året. Hit kommer det urbana dansprogrammet med Twisted Feet, Link Bink och Anna Holmström som går under namnet X-TRACT.

Hitta till Mölnlycke Kulturhus, Biblioteksgatan 2, 435 30 Mölnlycke.


Akademi Sinclair / Uddevalla

Sinclair är ett av skolhusen i Uddevalla gymnasieskola som är en av Sveriges största gymnasieskolor.  I Sinclairhuset finns estetiska programmet med inriktningarna dans, teater, bild, musik och media. Hit kommer det urbana dansprogrammet med Twisted Feet, Link Bink och Anna Holmström som går under namnet X-TRACT.

Hitta till Akademi Sinclair, Östergatan 18, 451 31 Uddevalla.


Foto: Vara Konserthus

Vara Konserthus / Vara

I orten Vara, ca 10 mil nordöst om Göteborg, byggdes 2003 ett konserthus, som sedan dess presenterat mycket spännande dans och musik och kultur. Vara Konserthus är en av festivalens regionala parter och tillsammans presenterar vi Compagnie XY:s nycirkusföreställning Il n´est pas encore minuit... där 22 akrobater tar plats på scen!

Hitta till  Vara Konserthus, Allégatan 49, 534 31 Vara.

varakonserthus.se


Uppdatera din webbläsare

Den webbläsare som du använder är föråldrad Uppdatera din browser

Visa sidan ändå