Göteborgs dans- och teaterfestival
Group Created with Sketch.
Group Created with Sketch.

Priser

Du kan ej välja pris här. Det gör du i biljettsystemet efter att ha klickat på köpknappen.

Köp

Ord.

150 kr

Group Created with Sketch.
Group Created with Sketch.

Artist in Residence

Dam van Huynh

Lördag

25 Aug

18:00
ca

3:e Våningen

Göteborg

Ord

150 kr

Köp

Artist in Residence

Dam van Huynh
3e våningen
göteborg
residens

Under festivalveckan öppnar vi upp olika rum där du kan komma konstnärer lite närmre genom workshops och residens. I år gästar koreografen Dam Van Huynh Göteborg för första gången och arbetar i residens med sitt nya verk.

Koreografen Dam Van Huynh är verksam i London med sitt danskompani. Han har en unik koreografisk röst och utgår ofta från vardagliga situationer som han utforskar, repeterar och omformar till ett suggestivt rörelsespråk. Senast har ritualer från Vietnam stått i fokus för hans utforskande. Van Huynh är också konstnärlig ledare för kulturhuset Centre 151 i Hackney i London, en kulturell mötesplats för flyktingar från Laos, Vietnam och Kambodja.

Tillsammans med 3:e Våningen bjuder festivalen in Dam Van Hyunh att arbeta i Göteborg i residens med sitt nya verk. ”Nu går jag djupare och betraktar återuppståndelsen – kanske i form av korta uppvaknande eller drömsekvenser.” 

”De levande behöver ljus och de döda musik” – Vietnamesiskt ordspråk. Đẹp är det vietnamesiska ordet för vacker. I sitt senaste verk utforskar Dam Van Huynh influenser från sitt sydostasiatiska arv. I vietnamesisk kultur är döden en slags pånyttfödelse. När någon dör genomgår familj och närstående ritualer som ger den avlidne möjlighet att passera till en annan värld – ett högre varande.

I Đẹp utvecklar Van Huynh sitt rörelsespråk genom att ytterligare djupdyka i undersökandet av det mänskliga tillståndet. Dansarna i föreställningen är nakna, men inte enbart i det fysiska. Blottade och sårbara kan deras rörelse utan distraktioner börja där medvetandet lämnar den faktiska kroppen. Förstärkta av Martyna Poznanskas numinösa komposition manar rörelserna i Đẹp publiken att släppa taget och komma allt närmare känslan av att vara vid liv.

“Pina Bausch meets Bill Viola, then along comes Dam Van Huynh. An intense, beautiful and profound work once seen never forgotten.” – Eighteen London

 

Idé och koreografi: Dam Van Huynh
Komposition och ljudlandskap: Martyna Poznańska
Ljus: Antony Hateley

 

Residenset är del av Konstnärsnämndens Internationella Dansprogram och presenteras i samarbete med Konstnärsnämnden och Kultur i Väst.

Hitta hit

Ta snabbaste vägen hit med hjälp av västtrafik

Vägbeskrivning

Uppdatera din webbläsare

Den webbläsare som du använder är föråldrad Uppdatera din browser

Visa sidan ändå