Göteborgs dans- och teaterfestival
Group Created with Sketch.
Group Created with Sketch.

Fler speltillfällen

Köp

Priser

Du kan ej välja pris här. Det gör du i biljettsystemet efter att ha klickat på köpknappen.

Köp

Ord.

225 kr

Foto: Bruno Simao

Foto: Bruno Simao

Foto: Bruno Simao

Foto: Bruno Simao

Group Created with Sketch.
Group Created with Sketch.

Flora Détraz / Compagnie Pli

Publikens val: Muyte Maker

Fredag

27 Aug

18:00
ca 1h

Stora Teatern

Göteborg

Stora scenen

Ord

225 kr

Köp

Flora Détraz / Compagnie Pli

Publikens val: Muyte Maker
performance
stora teatern

Fyra kvinnor skrattar ohämmat, skriker rakt ut, dansar i blindo och talar i kakofoni, allt för att uttrycka kroppens och glädjens komplexitet. En oredig blandning av kroppens uttryck, ljud och läten kommer att få dig att skratta och förundras, bli förvirrad och fundersam – hur står det egentligen till?

De sitter uppradade vid ett långt bord. Deras hår är fastsatt med skäror och yxor i taket. Det är en tvetydig scen som påminner om en medeltida tortyrkammare. Men istället för att uttrycka lidande, börjar de sjunga passionerat.

Föreställningen Muyte Maker hyllar olydiga kroppar. Genom en konstant flödande föränderlighet ifrågasätter den hur kvinnor representeras. Den undersöker glädje och rörelse som ett statement. Glädje som en potential för skapande och motstånd. Med hjälp av medeltida bilder, triviala dikter och groteska målningar hyllar föreställningen olydiga, alldagliga och irrationella kroppar.

Dansaren och koreografen Flora Détraz är utbildad i Lissabon och Frankrike, och har utvecklat sina egna verk sedan 2013. I Muyte Maker fortsätter hon att undersöka hur rösten förhåller sig till rörelsen. Détraz presenterar en både euforisk och grotesk hyllning till glädje. Full av kreativitet motstår hon alla regler som kan tänkas finnas när det gäller anständighet och moral.


Hitta hit

Ta snabbaste vägen hit med hjälp av västtrafik

Vägbeskrivning

Uppdatera din webbläsare

Den webbläsare som du använder är föråldrad Uppdatera din browser

Visa sidan ändå