Göteborgs dans- och teaterfestival
Group Created with Sketch.
Group Created with Sketch.

Fler speltillfällen

Köp

Priser

Du kan ej välja pris här. Det gör du i biljettsystemet efter att ha klickat på köpknappen.

Köp

Föreställningar

Genom Stages vill vi presentera nya konstnärskap och samtida berättelser från olika delar av Norden. Av över 300 ansökningar har curatorerna för Stages valt ut fem verk. Dessa fem kommer att presenteras under tre dagar på festivalen.


Foto: Simo Karisalo

Blab / Sonja Jokiniemi


Den finländska artisten Sonja Jokiniemis föreställning Blab är en hybrid mellan performance, bildkonst, skulptur och dans. Följ med på en sinnlig resa som söker sig förbi kategoriserandet av det okända. Ge dig hän åt en trasslig, klumpig tankeprocess utan början eller slut!

Blab är ett performance som kittlar alla sinnen. Tanken bakom föreställningen bygger på en språklig obestämdhet, våra sinnen och våra reflexer.

Sonja Jokiniemi är performanceartist och koreograf baserad i Helsingfors i Finland. Hennes verk utgår ofta från performance, måleri och socialt engagerande arbete. Jokiniemi tog examen i scenisk framställning på DAS Theater i Amsterdam 2013.

Koncept, koreografi & visualisering: Sonja Jokiniemi
Aktörer: Ivo Serra, Mira Kautto & Sara Gurevitsch
Ljusdesign: Heikki Paasonen

 


Foto: Marina Popovic

There is a Noise / Hestnes & Popovic

 

Slå dig ner vid bordet och lyssna till berättelser som letar sig fram i oset från gräddade våfflor. There is a Noise är en föreställning som handlar om flykt. Vi får lyssna på utdrag ur en 16-årig kvinnas dagbok under krigsåret 1945. Vi får också perspektiv från samtidens krigsbarn och på hur livet plötsligt förändras när en tvingas lämna en plats för en annan. Hur kan dessa berättelser spegla vår samtid? Och när blir en historia den allmängiltiga?

Freya Sif Hestnes och Marina Popovic träffades på Norwegian Theatre Academy i Fredrikstad, Norge. Genom ett gemensamt intresse för minne, fotografi och personliga dokument undersöker de hur vissa livshändelser manifesterar sig i föremål som bärare av minnen.

Idé: Freya Sif Hestnes & Marina Popovic
Aktörer: Freya Sif Hestnes & Marina Popovic
Ljud design: Marianna Sangita Røe


Foto: Simo Karisalo

Tysta danser / Wilhelm Blomberg & Maja Hannsidal

 

Tysta danser är en dansinstallation som leker med spänningen mellan artister och observatörer via en mix av voyeurism, dans, gatuperformance och visuell konst. Under 10 timmar ockuperar 10 dansare ett skyltfönster, en i taget, iklädda hörlurar och stängda ögon, dansandes non-stop.

Målet med installationen är att dansarna ska förlora alla sina hämningar och försvinna in i en ren upplevelse av rörelser. Publiken är inbjuden att titta på, men fråntas möjligheten att genom sina andetag, respons och kroppsspråk värdera föreställningen. Det är en tyst dans.

Koncept: Wilhelm Blomberg & Maja Hannisdal
Rumslig design: Ilmari Karhu


Foto: Chrisander Brun

In the Distance, Troy / Magnus Myhr

 

In the Distance, Troy uttrycker en upplevd yttre och inre konflikt mellan kvinnligt och manligt i en mans kropp. Magnus Myhr använder egna erfarenheter i ett intensivt och poetiskt försök att överskrida könskategorier.

Magnus Myhr har sedan 2007 skapat både dans- och teaterproduktioner. Hans arbete baseras ofta på personlig erfarenhet och berör teman relaterade till ungdomstid, genus och människans medfödda fåfänga.


Foto: Ingvild Bertelsen

In Front of / Meleat Fredriksson

 

Meleat Fredriksson bjuder in publiken till ett danssolo där stilarna blandas med varandra. Meleats arbete fokuserar på rytmer, improvisation och snabbhet. In Front Of är baserat på idén om en kör. En kör som formas till tankar om (ut)rop och respons och vittnens förmåga att skifta mellan att döma, affirmera och verifiera.

Meleat Fredriksson är dansare och koreograf med bas i Köpenhamn. Hennes improvisationer präglas ofta av öppenhet och är ett sätt att lära sig hur vi kan bli medvetna om våra val. Utöver sitt eget arbete är hon en del av kollektivet DANSEatelier.

Vi ses på Stora Teatern!


Festivalen produceras av Stora Teatern som också är den naturliga mötesplatsen under festivalveckan.

Besök Stora Teaterns hemsida

Uppdatera din webbläsare

Den webbläsare som du använder är föråldrad Uppdatera din browser

Visa sidan ändå