Göteborgs dans- och teaterfestival
Group Created with Sketch.
Group Created with Sketch.

Fler speltillfällen

Köp

Priser

Du kan ej välja pris här. Det gör du i biljettsystemet efter att ha klickat på köpknappen.

Köp

Festivalen flyttar till 2021

Med anledning av Covid-19 flyttar årets upplaga av Göteborgs dans- och teaterfestival till nästa år. Under rådande omständigheter bedöms den inte gå att genomföra. Festivalen kommer istället att sammanfalla med Göteborgs jubileumsår 2021.

– Vår bedömning är att det skulle vara förenat med stora risker att försöka genomföra festivalen som planerat i augusti. De restriktioner som nu råder gör att osäkerheten är stor: Kan de gästande kompanierna resa hit? Vill publiken komma? Får vi genomföra föreställningarna? Inget av detta vet vi i dagsläget och gör det svårt att genomföra ett så här stort internationellt projekt, säger Martin Hansson, chef för Göteborgs dans- och teaterfestival.

-Det är tråkigt, men jag tycker det är bra beslut att flytta fram festivalen. På så vis kan vi använda allt arbete vi lagt ner och festivalens resurser på bästa sätt, säger Martin Hansson.

Festivalen som återkommer vartannat år, skulle ha arrangerats 21–29 augusti 2020 på scener i Göteborg och i Västra Götalandsregionen, men kommer alltså nu att flytta fram till motsvarande tid i augusti 2021.

-Besökarna får glädjas åt festivalen och Göteborgs dans- och teaterfestival kan nu också bli en del av stadens 400-årsjubileum, säger Martin Hansson.

I nuläget har regeringen begränsat allmänna sammankomster och offentliga tillställningar till max 50 personer. Kulturförvaltningen följer löpande olika myndigheters rekommendationer kring Covid-19.

Har du frågor? Kontakta
Martin Hansson, teaterchef Stora Teatern och chef för Göteborgs dans- och teaterfestival.
martin.hansson@kultur.goteborg.se
0702-47 41 77

Nya datum meddelas senare.

Tack för visad förståelse och välkommen till Göteborgs dans- och teaterfestival 2021!

Uppdatera din webbläsare

Den webbläsare som du använder är föråldrad Uppdatera din browser

Visa sidan ändå